Hotels en bezienswaardigheden in Madrid

Hotels en bezienswaardigheden in Madrid

Hotels en bezienswaardigheden in Madrid

Hotels en bezienswaardigheden in Madrid

Madrid, de hoofdstad en de grootste stad van Spanje, is een van de meest bevolkte steden in de Europese Unie. Het is het belangrijkste politieke en financiële centrum van het Iberisch schiereiland. In de stad bevindt zich het hoofdkantoor van drie van de honderd grootste bedrijven ter wereld. Het beschikt niet alleen over moderne infrastructuur, maar ook over belangrijke bezienswaardigheden in de vorm van theater, historische wijken, straten en musea, met de mooiste kunstcollectie ter wereld. Madrid loopt niet achter op het gebied van groene ruimtes, parken, culturele attracties, of stadsattracties. Ook staat het bekend om zijn avondleven, nachtclubs, stierenvechten en lokale festivals.

Hotels in Madrid

Al deze kenmerken van de stad hebben toeristen uit de hele wereld aangetrokken. Met betrekking tot het aanbieden van accommodaties voor deze toeristen hebben hotels in Madrid de helpende hand geboden bij het tevredenstellen van hun klanten met al hun moderne faciliteiten en voorzieningen. Een toerist kan in Madrid genieten van huiselijk comfort in een van de luxe hotels. Deze luxe hotels bieden verschillende soorten recreatieve activiteiten aan, zoals een zwembad, gratis spellen, clubfaciliteiten en schoonheidsbehandelingen, zoals spabehandelingen, massages en gezondheidsfaciliteiten voor hun bezoekers.

Goedkope hotels voor budgetbewuste reizigers

Rekening houdend met het doel van budgetbewuste reizigers, zijn er veel goedkope hotels in Madrid te vinden, die een voordelig verblijf met comfortabele accommodaties bieden. Dergelijke hotels bieden vaak korting voor kinderen aan, voor senioren en voor een langer verblijf. Deze hotels kunnen van tevoren online worden geboekt via verschillende boekingswebsites die vooraf de accommodatie regelen voor de reizigers, die mogelijk bezig zijn met het uitpluizen van de bezienswaardigheden van de stad. Enkele van de belangrijkste toeristische attracties in de stad volgen hier.

Plaza Mayor

Plaza Mayor is gelegen in het centrum van de stad. Het is het toneel geweest van vele evenementen zoals voetbalwedstrijden, markten, stierengevecht en openbare executies. Er stonden houten gebouwen omheen, maar deze vatten driemaal vuur. Sinds lang is dit het centrum van de vele festivals en toeristische attracties.

Gran Via

Gran Via is een chique winkelstraat in het centrum van Madrid. Het is een levendige straat met een groot aantal hotels en theaters. Deze straat is ook beroemd om zijn architectuur.

Convent of Las Descalzas Reales

Convent of Las Descalzas Reales is het koninklijke klooster van Madrid. Het nodigt bezoekers uit in het meest mysterieuze gebouw van de stad, dat een museum herbergt met kunstwerken van onschatbare waarde.

Parque del Buen Retiro

Parque del Buen Retiro is het populairste park aan de rand van het stadscentrum. Het is gevuld met prachtige monumenten, beeldhouwkunst, meren, galerijen. Ook is deze plaats de gastheer voor verschillende evenementen. Het is het meest bezochte park van de stad Madrid.