Een leuke vakantie in Milaan

vakantie Milaan

Een leuke vakantie in Milaan

Een leuke vakantie in Milaan

Milaan is een stad in Italië die moet worden bezocht en zeker niet mag worden gemist tijdens een reis naar Italië. Deze mooie en zeer verbluffende stad van het land Italië laat blijvende indrukken op elke persoon achter. De architectonische schoonheid, de winkelcentra, de wolkenkrabbers, het bruisende nachtleven, de historische monumenten en de parken hebben het allemaal samen tot een topbestemming voor toeristen gemaakt. Afgezien daarvan hebben verschillende amusementsparken, tuinen en toeristische attracties hun charismatische invloed toegevoegd aan de stad. Hotels in Milaan blijven ook niet achter bij het voorzien in hun accommodatiebehoeften.

Luxe hotels en goedkope budgethotels

Het uitgebreide netwerk van hotels, variërend van luxe sterrenhotels tot goedkope hotels in Milaan, voldoet aan de smaak en de behoefte van elke reiziger. Van het beddengoed tot de recreatie en keukens, hun service is uitstekend. Milaan staat over de hele wereld bekend om perfectie, deze uitspraak strekt zich uit over alle gebieden. Een voorbeeld hiervan zijn de keukens met een uitgesproken, lekkere smaak. Een van de populairste gerechten is Risotto. Het wordt gemaakt met lekker vlees, hetgeen prominent aanwezig is bij alle menu’s. Daarnaast zijn er ook veel gerechten in Milaan die populair zijn bij mensen met een beperkt budget. Sommige van de goedkope hotels in Milaan zijn gemakkelijk te vinden in de nabijheid van onderstaande, populaire toeristische attracties.

De kathedraal van Milaan

De kathedraal van Milaan is een van de meest fantastische en imposante bouwwerken ter wereld. De officiële naam ervan is de Duomo Santa Maria Nascente. Deze ongelooflijke structuur is het symbool van Milaan geworden. De kathedraal met het gouden standbeeld erin, bekend als La Madonnina, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden voor de toeristen in de stad.

Castello Sforzesco

Castello Sforzesco is de belangrijkste site voor de historici en voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het kennen van de geschiedenis van de stad. Gelegen in het Parco Sempione, de centrale toren van het gebouw, biedt het een prachtig uitzicht over de stad. Het geeft niet alleen een prachtig pittoresk uitzicht op Milaan, maar het geeft het ook een grootse uitstraling.

Arco Della Tempo

Arco Della Tempo, of ook gekend als Porta Sempione, ligt tegenover de centrale toren die hierboven vermeld werd. Het is gemaakt van graniet, afkomstig uit het Lago Maggiore gebied. Het blijft een indrukwekkend bouwwerk.

Teatro alla Scala

Teatro alla Scala is een groot operahuis dat gebouwd werd op de centrale plek van de oude kerk, Santa Maria della Scala. Het omvat het theatermuseum, een thuis voor een mooie verzameling schilderijen, keramiek en beeldhouwkunst. Over het algemeen vindt de traditionele openingsavond van het operaseizoen er plaats op de feestdag van de patroonheilige van Milaan.

Andere bezienswaardigheden en activiteiten in Milaan

Daarnaast zijn er nog vele andere toeristenattracties die door de toeristen moeten worden verkend. Deze bezienswaardigheden en activiteiten voegen plezier en opwinding toe aan de reis van toeristen. Je zal zeker een onvergetelijke reis naar Milaan in Italië beleven!