Single reizen? Gewoon doen!

single reizen

Single reizen? Gewoon doen!

Single reizen zijn een ideale manier om te reizen. Je reist georganiseerd en in groepsverband met een groep mensen tussen de 18 en 32 jaar oud, die grotendeels solo reizen. Een single reis is een ideale manier om te reizen. Je krijgt alle hoogtepunten van een bestemming te zien, terwijl je reist met gelijkgestemden.

Hoewel bij singlereizen vaak gedacht wordt aan reizen waarbij je per se single moet zijn, is dat bij de meeste reisorganisaties helemaal niet het geval. Je moet een singlereis zien als een groepsreis waar het grootste deel solo reist en vooraf nog niemand kent. Het heeft dus niks te maken met dating, het zoeken naar relaties enzovoorts. Je boekt simpelweg een groepsvakantie, maar met andere mensen die alleen of misschien met een vriend of vriendin samen reizen.

Wat maakt single reizen zo interessant en leuk?

Het leukste is dat je een extra stap avontuur toevoegt aan je reis. Je leert nieuwe mensen kennen, waar het vaak verrassend goed mee klikt. Je hebt immers allemaal voor dezelfde soort reis gekozen. Bij een dergelijke reis heb je altijd aanspraak. Er is altijd wel iemand die nog wat wil ondernemen en de avonden zijn vaak een enorm gezellige bedoening. Laat je dus niet afschrikken door het woordje “single”. Het betekent niets meer dan dat de meeste mensen alleen boeken.

Singlereizen binnen Europa

Europa is een prachtig continent met enorm veel diversiteit. Elk land heeft een hele eigen geschiedenis en cultuur. Om die reden zijn er in Europa heel veel singlereizen te boeken. Je sluit je simpelweg aan bij een groepsreis, maakt kennis met je toekomstige reisgenoten en gaat vervolgens samen een land of gebied ontdekken.

Populaire reisbestemmingen binnen Europa zijn:

  • Ierland – een land dat zich perfect leent voor een rondreis. Het is een divers, groen en mooi land met veel bezienswaardigheden. Dompel je onder in de Ierse pubcultuur, ontdek kastelen en maak hikes langs de prachtigste plekken.
  • Griekenland – veel mensen kiezen voor Griekenland om vooral te genieten van zon, zee en strand, maar Griekenland heeft nog veel meer te bieden. Met verschillende rondreizen Griekenland ontdek je de mooiste plekken van Griekenland.
  • Toscane, Italië – een plek waar geschiedenis, natuur en zonneschijn samenkomen. Ontdek steden als Florence en Pisa, maar geniet ook van een heerlijk zwembad bij je hotel, heerlijke Italiaanse maaltijden en ga voor een vakantie waarbij je de regio Toscane echt ontdekt.

Er zijn nog veel meer rondreizen en groepsreizen in Europa. Zo vertrekken er singlereizen naar Noorwegen en Zweden, Slovenië, Kroatië, Bulgarije, Zuid-Frankrijk en nog veel meer. Je kunt dus altijd een singlereis uitzoeken die bij jouw wensen past.

Onze tip? Ga ook eens voor een reisbestemming die je misschien niet zo goed kent.

Zo is er een spectaculair mooie rondreis door Bulgarije opgenomen in het reisaanbod. Een land dat iedereen positief verrast vanwege de indrukwekkende natuur, mooie gebouwen en het gevoel dat je echt even in een andere wereld bent.

Singlereizen buiten Europa

We leven in een fantastisch mooie wereld. Er is bijna geen land ter wereld dat niet interessant is om een keer te bezoeken. Een single rondreis brengt je bijvoorbeeld naar Costa Rica, Colombia, Cuba, de Verenigde Staten, Canada, maar ook Zuidoost-Azië is populair als vakantiebestemming. Bestemmingen als Sri Lanka en Thailand zijn ook altijd erg gewild.

Reizen met een reisorganisatie

Een georganiseerde singlereis is niet voor iedereen ideaal, maar voor veel mensen een verrassend goede keuze:

  1. Altijd aanspraak. Je reist met mensen die uit Nederland of Vlaanderen komen. Je hebt dus altijd aanspraak binnen je groep.
  2. Nieuwe mensen leren kennen is leuk. Zo simpel is het. Je leert tijdens je singlereis allerlei mensen kennen. Doordat je met je groep avonturen beleeft en dingen meemaakt krijg je al snel een goede onderlinge band. Er komen dan ook veel mooie vriendschappen voort uit onze reizen. Er zijn zelfs groepen die elkaar 5 jaar na de reis nog spreken!
  3. Reissom altijd verzekerd. Niks vervelender dan wanneer je veel geld betaalt voor een vakantie en je reisorganisatie failliet gaat, of de luchtvaartmaatschappij waarmee je zou vliegen. Alle reissommen bij de singlereizen zijn gegarandeerd door de SGR. Je geld is dus altijd veilig.
  4. Je hoeft niks uit te zoeken. Het grootste voordeel van een georganiseerde reis is dat je zelf niet zoveel hoeft uit te zoeken. Je boekt in bij een bepaalde reis, de reisorganisatie regelt de rest. Als expert op het gebied van rondreizen weten we wat onze reizigers willen zien en beleven tijdens hun reis. Het programma stemmen we daar ook op af.

Singlereizen – eigenlijk een slechte naam

Eigenlijk is de term “singlereizen” een beetje een slechte naam voor wat je daadwerkelijk gaat doen. Je gaat immers gewoon op pad met een groep mensen, waarvan toevallig een groot deel individueel heeft geboekt. Inmiddels gaan duizenden jongeren jaarlijks mee op pad, allemaal in de leeftijd 18-32 en voor ongeveer 65% alleenreizend. De feedback die we krijgen is vooral dat mensen het heerlijk vinden om in een groep op pad te gaan en de hoeveelheid nieuwe vriendschappen die ontstaan zijn ontelbaar.